Blockchain in uw organisatie

Hoewel blockchain nog in de kinderschoenen staat, kan het interessant zijn de kansen voor uw organisatie en sector te ontdekken, ermee te experimenteren en waar mogelijk te operationaliseren. Wellicht is blockchain de ultieme tool om uw dienstverlening te verbeteren en processen anders in te richten.

Voor startups

Wellicht staat u op het punt een eigen bedrijf te beginnen of spelen deze gedachten door uw hoofd. Mocht dit het geval zijn dan is het niet overstandig eerst eens te verdiepen in wat de Blockchain u kan bieden.

Het toepassen van de technologie kan op meerdere manier en houdt niet meteen in dat u een eigen coin moet lanceren. Wel biedt het enorme kansen op van de start af aan onderscheidend te zijn ten opzichte van bestaande organisaties. Het houdt waarschijnlijk in dat vele taken geautomatiseerd kunnen worden en dat u veel werk uit handen genomen wordt.

Zeker voor de startende ondernemers kan het zeer lucratief zijn een verkenning van de Blockchain markt te doen. Mogelijk zijn er al concepten op de markt die aansluiten bij uw idee en uw sector. Vaak zijn ook deze concepten gelanceerd door startups net als u, en zijn deze bedrijven op zoek naar samenwerkingen.

Consulting

Los van het feit dat wij graag met u in gesprek gaan om u te informeren over de mogelijkheden van Blockchain. Hebben wij een groot netwerk waarin vele internationale startups gevestigd zijn. Kortom wij weten wat er reeds beschikbaar is en kunnen dit koppelen aan uw organisatie.

Daarnaast kunnen we u adviseren over de startegien die nodig zijn bij het betreden van de Blockchain markt. Wanneer u nieuw bent in deze wereld zal het zonder hulp lijken op het wilde westen waarin velen slechts de eigen portemonee proberen te vullen. Daarom is het extra belangrijk de juiste contacten te leggen.

In bestaande organisatie

Bent u de directeur, afdelingsmanager of de receptioniste van een bestaande organisatie? Denk er dan eens over na wat Blockchain voor u zou kunnen doen. Vele bestaande processen kunnen effiecenter worden ingericht waardoor uw organisatie of afdeling ruimte krijgt om verder te groeien.

In grote organisatie wordt vaak veel tijd verspild aan de (nodige) administratieve werkzaamheden. Hierin gaat het zowel om de boekhouding als het vastleggen documentatie. Traditioneel management is toe aan vervanging omdat de productiviteit in kantoren onvoldoende meegroeit met onze stijgende welvaartskosten.

Twee belangrijke redenen dat bedrijven – en daarmee traditioneel management – bestaan, zijn: het minimaliseren van de transactiekosten en het (efficiënt) koppelen van resources aan taken, met als doel het verhogen van de productiviteit. Blockchain organiseren is een hernieuwde uitvinding van management.

Project -en procesmanagement

Wanneer u van plan bent te onderzoeken wat implementatie van de Blockchain voor uw bedrijf kan opleveren, dan ondersteunen wij u hier graag bij. Wij maken van uw uitdaging ons project of proces. Samen met u richten we een projectorganisatie in en werken samen met vaste partijen.

Mocht u zelf de kennis in huis hebben om een dergelijke verandering door te zetten, dan bedenken wij graag een werkbaar concept. Ook voor bestaande organisatie liggen er grote kansen in het aangaan van samenwerkingen met internationale partijen.

Verschillende sectoren en de Blockchain

Blockchain in de bouw

Blockchain in de zorg

Blockchain en banken

Blockchain en de overheid