was successfully added to your cart.

Blockchain MIT Techniek

By april 12, 2019Blockchain
internet of things 2019

MIT Technology

MIT Technology Review heeft vandaag een artikel gepubliceerd, 2 januari, met als argument dat 2019 het jaar is waarin blockchain alledaags wordt. The Review is een onafhankelijk tijdschrift dat volledig eigendom is van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten.

Het artikel geeft een laconiek overzicht van de recente geschiedenis van blockchain, bewerend dat de technologie “een revolutie was die het wereldwijde financiële systeem moest verstoren” in 2017, maar dat het een teleurstelling was in 2018 – in het licht van de aanzienlijke daling van de waarderingen van vrijwel alle crypto-activa en -valuta’s op blockchainbasis.

Desalniettemin stelt de Review, aan de vooravond van het nieuwe jaar, dat veel “innovatief klinkende projecten nog steeds in leven zijn en zelfs in de buurt komen van vruchten afwerpen.” Samen met de plannen van meerdere grote bedrijven om dit jaar op grote blockchain-gebaseerde projecten te lanceren, is 2019 dus naar verluidt ingesteld als “het jaar dat blockchain-technologie eindelijk normaal wordt”.

cybersecurity 2019

Voorbeeld Wall Street

Als een voorbeeld van de op handen zijnde transformatie van de sector citeert de Review de komende inzendingen van trouwe Wall Street-spelers zoals Newcone Stock Exchange (NYSE) eigenaar Intercontinental Exchange (ICE) en investeringsgigant Fidelity in de cryptocurrency-activiteiten.

Zelfs als de hype rond blockchain naar verluidt verdwijnt, stelt hij dat hun aanbod van door regulatoren goedgekeurde infrastructuur voor crypto een belangrijk keerpunt is in de sector die mainstream wordt.

Een ander voorbeeld, zo vervolgt de Review, is de verbetering van de slimme contracttechnologie die het gebruik ervan in meerdere juridische contexten mogelijk maakt – het crypto adage maken “code is wet” een stap dichterbij een geaccepteerde realiteit worden.

Crypto en Blockchain

Het laatste argument van het artikel is dat deze normalisering van de technologie en de sector zal leiden tot een aanzienlijke hervorming van de ideologie die cryptocurrencies en blockchain hun eerste impuls gaf. De wortels van Crypto als een anti-overheid beweging worden opgeschrikt, beweert het artikel, door de komst van nationale cryptocurrencies – of het nu gaat om Venezuela’s reeds gelanceerde controversiële cryptocurrency met olie-ondersteuning, de Petro, of plannen van andere staten voor hun eigen door de staat gesteunde munten .

Een ander voorbeeld is de goedkeuring van het onderzoeken van de zaak voor centrale bank-gesteunde cryptocurrencies (CBDC’s) door Christine Lagarde, hoofd van het International Monetary Fund (IMF) dit najaar.

Bijna een jaar geleden, midden januari 2018, publiceerde Cointelegraph een analyse van de hitte rond de blockchain-revolutie – ingekapseld in de lucratieve mogelijkheden van bedrijven die de technologie gebruiken als een buzzword in hun naam om de over-hyped-markt te verzilveren.

meer info techniek

Leave a Reply